Onze bieren zijn ambachtelijk en met zorg gebrouwen.
We hebben gekozen voor bovengistende bierstijlen zoals de traditionele blond, tripel en quadrupel.
Onze voorkeur gaat uit naar een volle smaakbeleving en werken dan ook uitsluitend met de beste
hop-, gist-, en moutsoorten, ook de zachte kwaliteit van het Coevordens water levert een positieve bijdrage.
Onze Bieren

Bokkige Bok
Bokkige bok is een bokbier van 7% Dit bokbier is ongefilterd, ongepasteuriseerd, moutig, bitterig, licht zoet, karamel en vol van smaak.

Fladder
Fladder is een witbier van 5.5% Dit witbier is ongefilterd, ongepasteuriseerd, friszurig, fruitig, lichtbitter en heeft een zachte afdronk.

Kachel
Kachel is een quadrupel van 10% Dit bier is ongefilterd, ongepasteuriseerd, caramelmoutig, kruidig en vol van smaak, donker van kleur.

Kasteelheer
Kasteelheer is een sterke blonde van 8,5 % Dit bier is ongefilterd, ongepasteuriseerd, fris kruidig en alcohol warmend.

Rook in de kachel
Rook in de Kachel is een quadrupel van 10% Dit bier is ongefilterd , ongepasteuriseerd, caramelmoutig, kruidig en een lichte rook-toets.

Snaterwater
Snaterwater is een blond bier van 6.5% Dit bier is ongefilterd, ongepasteuriseerd, fruitig, kruidig en vol van smaak.

Spring in't veld
Spring in`t veld is een tarwe bier van 7% Dit bier is ongefilterd ongepasteuriseerd, fris, licht zurig, fruitig, bloemig en vol van smaak.
De etiketten en het logo van brouwerij de Gulzige Gans zijn ontworpen door de zoon, Martijn Calkhoven.
Meer werk van Martijn is terug te vinden op zijn youtube kanaal "Pegbarians"
Brouwerij de Gulzige Gans
Brouwerij de Gulzige Gans is een kleine brouwerij in Coevorden in het zuiden van Drenthe.
De stad Coevorden staat bekend als de ganzenstad en daar heeft de brouwerij dan ook haar naam aan te danken. Gulzige Gans maakt ambachtelijk bier. Bij het brouwen van dit ambachtelijk bier maakt de brouwer met opzet geen gebruik van middelen die het brouwproces standaardiseren. Dit kan op alle ingrediënten van het bier worden toegepast. Hierdoor ontstaat een natuurlijk variatie in de smaak tussen verschillende brouwsels van hetzelfde recept.