In het televisieprogramma Leven in de Brouwerij gaat presentator Kasper van Kooten, samen met vriend en bierliefhebber Patrick Stoof op zoek naar het perfecte bier. Vanaf maandag 30 januari is de reis door heel Nederland, langs diverse brouwerijen te volgens bij de Avro-Tros op NPO 1. Ze bezoeken ook onze brouwerij.

Liefde voor bier
In hun busje reizen de heren door het land en doen zij inspiratie op bij de top van de Nederlandse bierbrouwers. De tocht van jeugdvrienden Kasper van Kooten en Patrick Stoof  brengt hen langs eeuwenoude familiebedrijven, creatieve start-ups en enthousiaste thuisbrouwers. Allen met één gemeende deler: de liefde voor bier. Welke mout gebruik je? Laat je de gerstekorrels branden of roosteren? En onder welke temperatuur laat je het bier gisten?

Ultieme bier brouwen
De brouwers vertellen met passie over hun bier, de geschiedenis van hun brouwerij en het geheim van hun brouwproces. Kasper en Patrick proeven er op los en recenseren de bieren van de brouwers. Ondertussen maken zij ijverig aantekeningen, want uiteindelijk gaan ook zij de uitdaging aan: het brouwen van hun eigen bier. De brouwers verzamelen zich op het eind van de reeks voor de ultieme eindproef: hebben Kasper en Patrick het ultieme bier weten te brouwen?

Brouwerij de Gulzige Gans

Brouwerij de Gulzige Gans is een kleine brouwerij in Coevorden in het zuiden van Drenthe.

De stad Coevorden staat bekend als de ganzenstad en daar heeft de brouwerij dan ook haar naam aan te danken. Gulzige Gans maakt ambachtelijk bier. Bij het brouwen van dit ambachtelijk bier maakt de brouwer met opzet geen gebruik van middelen die het brouwproces standaardiseren. Dit kan op alle ingrediënten van het bier worden toegepast. Hierdoor ontstaat een natuurlijk variatie in de smaak tussen verschillende brouwsels van hetzelfde recept.