Welkom bij bierbrouwerij de Gulzige Gans.

In de voormalige vesting stad Coevorden in het zuiden van Drenthe brouwen wij onze bieren in de schuur  achter ons huis, één van de kleinste brouwerijen van Nederland.

Zicht op het kasteel van Coevorden.

'Leven in de brouwerij' de tv serie waarin Kasper van Kooten en Patrick Stoof op zoek gaan naar speciaalbier en mooie verhalen.

Vanaf 30 Januari is deze 10-delige serie te zien op maandag om 20.25h Avro/Tros NPO2

In hun zoektocht hebben zij ook onze brouwerij bezocht en dat was, kunnen wij je melden, een hele gezellige middag.

DSC02303"Leven in de brouwerij"

Wij waren natuurijk zeer vereerd met hun bezoek maar de heren gaven aan dat deze kleine, fijne en daarom bijzondere brouwerij niet gemist mocht worden in hun missie tot het brouwen van hun perfecte biertje.

In aflevering 6 kun je zien hoe wij hen uitnodigen in onze brouwerij waar Bert op dat moment aan het brouwen is.
Aan het eind van deze zonnige middag drinken wij gezamenlijk  op de veranda een 'Spring in t veld' , een heerlijk fris voorjaarsbier dat dan ook een heel goede beoordeling kreeg.

Dus, bierliefhebbers opgelet; 6 Maart 20.25h NPO2 !

 

Brouwerij de Gulzige Gans

Brouwerij de Gulzige Gans is een kleine brouwerij in Coevorden in het zuiden van Drenthe.

De stad Coevorden staat bekend als de ganzenstad en daar heeft de brouwerij dan ook haar naam aan te danken. Gulzige Gans maakt ambachtelijk bier. Bij het brouwen van dit ambachtelijk bier maakt de brouwer met opzet geen gebruik van middelen die het brouwproces standaardiseren. Dit kan op alle ingrediënten van het bier worden toegepast. Hierdoor ontstaat een natuurlijk variatie in de smaak tussen verschillende brouwsels van hetzelfde recept.